Filmoppgave: Kjøtt eller vegetar?

Kalv Se reklamefilmen fra Kolonial.no Hellstrøms vs. hverdagen: Kjøtt eller vegetar.

Helsedirektoratet anbefaler maksimalt 500 gram rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt som en grense per person per uke. I Norge spiser vi ca. 800 gram i uken.

1. Finn ut hvor mye kjøtt du spiser i løpet av en uke til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Noter ned ukedag og antall gram kjøtt spist i en uke. Spiser du mer enn 500 gram i uken?

2. Hadde du noen dager som var helt kjøttfrie? 

3. Skriv opp en middagsoppskrift som ikke inneholder kjøtt. Inviter venner og familie på middag.

Verdens helseorganisasjon:

bearbeidede kjøttprodukter «sikkert kreftfremkallende»

rødt kjøtt fra svin, storfe, sau og geit er «sannsynlig kreftfremkallende»