Gruppeoppgave: matprat.no og matstart.no

Kalv Opplysningskontor?

"Opplysningskontoret for kjøtt og egg" har et eget nettsted som heter matprat.no og matstart.no. På nettsiden står det: "Storfekjøtt passer til alle anledninger, uansett hvor lang tid du har til matlagingen. Oppskriftene finner du her." 

Matprat og Matstart drives av norske kjøtt- og eggbønder. Målet deres er - hentet fra matprat.no: "Vårt formål er å fremme omsetning av norskprodusert egg og kjøtt, samt bidra til økt verdiskapning for disse råvarene. "

 

Oppgaver 

a) Åpne nettsiden matprat.no eller matstart.no lenker finner du nedenfor. Hvorfor tror du "Opplysningskontoret for kjøtt og egg" på nettsidene sine reklamerer med gode oppskrifter som inneholder kjøtt?

b) Nå spiser vi dobbelt så mye kjøtt som vi gjorde for 40 år siden. Bør kjøttforbruket fortsette å øke eller er det grunner til at vi heller bør redusere kjøttproduksjonen i Norge?

c) Hvilke tiltak kan du som enkeltindivid gjøre for at du skal ta bærekraftige forbruksvalg?

Kjøtt

Nettressurser